Greetje

Ik ben Greetje Willemsen, 32 jaar.2Ik kom uit Hoonhorst: een klein dorpje in Overijssel. Aan dat dorp heb ik mijn grote liefde voor het buitenleven en mijn lichte accent te danken. De weidsheid van het uitzicht komt overeen met mijn manier van schrijven. Ik neem afstand om het geheel te overzien, voor ik de pen pak of de laptop openklap.

Na het VWO heb ik Nederlands gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Al snel ben ik aan het werk gegaan in het onderwijs. Daar heb ik met uiteenlopende doelgroepen samengewerkt en geleerd hoe ik een verhaal over moet brengen. Ook leerde ik om te gaan met weerstanden. Hoe verpak je een boodschap waar niemand op zit te wachten op zo’n manier dat het pakpapier uiteindelijk toch wordt losgetrokken?

Omdat mijn schrijfambitie steeds sterker werd, besloot ik de schrijfopleiding aan De Schrijversvakschool in Amsterdam te volgen. Gedurende deze vierjarige opleiding heb ik me bekwaamd in het schrijven en redigeren van verschillende tekstsoorten, zoals essays en columns om uiteindelijk als afstudeerrichting proza te kiezen.

Naast lesgeven en schrijven sport ik graag. Ik heb jarenlang fanatiek gevoetbald. Natuurlijk stond ik achterin het veld; daar waar ik overzicht kon houden. In de zomer verken ik op mijn racefiets het asfalt en ’s winters schaats ik, als het even kan, over de bevroren waterwegen van ons vlakke land. Hardlopen kan gelukkig altijd: weer of geen weer.

Ook ben ik een liefhebber van film en theater en uiteraard van een goedgeschreven boek.

Voor mijn persoonlijke voorkeuren, verwijs ik u door naar mijn boekenkast:

                             foto